Cégünkről A tökéletes Mobil betonkeverő

A tökéletes Mobil betonkeverő

ELKON - Az első és legnagyobb mobil betonkeverő gép gyártó Törökországban

ELKON az 1975-ös megalapításától napjainkig meghatározó technikai megoldásokkal szolgál az építőipari gépgyártás területén. Az egyik ékes példája a technikai megoldásainak a mobil betonkeverő gép kifejlesztése is.

A szállítási távolság, a szállítási költség és a szállítási idő lecsökkentése, míg a gyártási helyről a beton elérkezik az építési területre és ehhez hasonló igények késztették az ELKON gyárat 1999-ben a mobil betonkeverő gép projekt elindítására. Az R&D 2000-ben nagy tapasztalatával és technikai hátterével befejezte a projekt és a prototípus fejlesztési tanulmányait. 2001-ben az ELKON legyártotta az ELKON MOBIL MASTER-120-at, ami az első mobil betonkeverő gép volt Törökországban és melyet a franciaországi Mazamet-be exportált. Ezek a fejlesztések beváltották a hozzájuk fűzött reményeket és ezért ELKON 2002-ben elkezdett egy másik modellt is gyártani, az ELKON MOBIL MASTER-60 berendezést.

Az ELKON mobil betonkeverő gépek

Egy tökéletesen működő mobil betonkeverő gép gyártásához nagy tapasztalatra, gyártási technológiára, tervezési részlegre és mérnöki leleményességre van szükség. 2005-ig ELKON volt az első mobil betonkeverő gyártó vállalat Törökországban és mára ELKON nemcsak Törökország legnagyobb mobil betonkeverő gyártójává vált, hanem egyike Európa legnagyobb mobil betonkeverő gyártó cégeinek.

Az esztétikai és funkcionális tervezés, melyet az ELKON mobil betonkeverő gépein láthatunk, megnyilvánul minden részegységen, a soradagolótól a beton kiengedő csúszdáig.

A teljesség igénye nélkül nézzünk néhány példát:

  • az ELKON mobil betonkeverő gép ugyanazzal a szalaggal méri és szállítja a töltőanyagot (a ciklikus munkafázisok rövidülnek, a szállítószalag szöge marad azonos, míg a kapacitása növekszik);
  • a szerelőhidak, melyek az adagoló mérleg és a szállítószalag általános napi karbantartásához szükségesek, mind fel vannak szerelve létrával;
  • a szállítószalag egy olyan tisztító berendezéssel pucolódik, melyet maga a szállítószalag motorja hajt meg;
  • a cement silóból érkező cement szállításához két félig nyitott cement csiga kapcsolódik, melyek a beépített cement siló teljes hossza alatt helyezkednek el. (Ez a konstrukció csak az ELKON Mobil Master 60 Bear gépénél található meg. A legtöbb mobil betonkeverő gép esetében csak egy pontból továbbítja a cementcsiga a cementet a beépített cement silóból. Ebben az esetben ezeknél a gépeknél a cement majd 40%-a bent marad -nem továbbítható- a beépített cement siló geometriai kialakítása következtében.)
  • a beépített cement silókat korlátokkal szereltük fel a kényelmes karbantartás biztosítása érdekében.
  • A keverő dob galvanizált karbantartó rámpával van körülvéve, hogy a karbantartási pontokhoz könnyen hozzá lehessen férni.
  • A vezérlőfülke minden szükséges bútorral fel van szerelve, mint például fűtő és légkondicionáló berendezéssel, valamint poliuretán anyagokkal van szigetelve.
  • Az előállításra kerülő beton típusától függően az ELKON a mobil betonkeverő gépeibe Twinshaft (vízszintes kéttengelyes) vagy Pan (függőleges egytengelyes) keverő dobokat épít be.
  • Az ELKON a mobil betonkeverő gépeibe csak világszerte ismert és megbízható alkatrészeket épít be.