Cégünkről Miért válasszak Elkon keverőt?

Miért válasszak Elkon keverőt?

ELKON gyártási technológiák

Az ügyfelek számára nem egyszerű feladat megtalálni a számtalan kínálatból a számukra legalkalmasabb szállítót. A döntés meghozatalakor nemcsak a formát és az árat kell figyelembe venni, hanem gondosan kell mérlegelni a gyártási tapasztalatot, a technikai felszereltséget, a szakértelmet, a gyártási technológiát, a részegységeket és a mérnöki megoldásokat.
Alapelveinek megfelelően, ELKON a teljes gyártási folyamat során a saját technológiáját alkalmazza. Más szóval, a teljes gyártási folyamatot a tervezéstől a minőség ellenőrzésig az ELKON saját felügyeletén belül végzi, valamint a teljes gyártási folyamat ellenőrzését is az ELKON saját mérnökei végzik. Ennek köszönheti az ELKON a legyártott termékek magas technikai színvonalát.

Számítógépes tervezés

ELKON nagy létszámú fejlesztési osztályán minden megtervezett alkatrészhez CAD programokat használ. Ennek következtében a hibaszázalék a nullához közelít és a legyártás esetében a hibaszázalék mindössze milliméteres értékű. Az új fejlesztésű termékek szimulációs, statikus és dinamikus vizsgálata is elvégezhető ezekkel a programokkal. A CAM programokkal működő speciális gépekkel precíziós részegységek legyártása sem okoz nehézséget.

Anyagelőkészítés

A gyártási folyamatban beépített részek vágásához és furatolásához lézer technológiát alkalmazunk. Így nagy pontosságot sikerül elérnünk. Ez után a folyamat után következik a részegységek kémiai úton történő felületkezelése, mely után készen állnak a gyártási fázisban való felhasználásra.

Gyártási és ellenőrzési folyamat

ELKON-nak sikerült nemcsak kiiktatni a gyártási folyamatból a humán faktort, hanem nagy pontosságot is elérni a gyártásban a saját fejlesztésű speciális öntőformákkal és szerszámokkal. Mint például a keverő dobok, a soradagolók, a cement silók, valamint a téliesített burkolat gyártása esetében.
Az ELKON a csavar kötéseket preferálja a gyártásban. A csavarkötés nemcsak a precíziós gyártás bizonyítéka, hanem ellenállóbb szerkezetet is biztosít, melyet könnyen lehet összeszerelni. Továbbá nincsenek sérülések a kapcsolódási pontokon, mint a hegesztett technikával készített kötéseknél. Mindemellett az ügyfélnek gazdaságos és észszerű csomagolási lehetőséget is biztosít a szállításhoz.

A termelés folyamatának ellenőrzése kulcsfontossággal bír a termelés magas minőségű megvalósulása szempontjából. Számtalan helyi és külföldi gyártó dolgoztat alvállalkozókkal, a költségek csökkentése érdekében a betonkeverő gépek egyes alkatrészeinek legyártását bízva rájuk. Az ilyen gyártási eljárásban egyes folyamatok felelőssége más gyártókra hárul át. Következésképpen az ellenőrző lánc megszakad. ELKON viszont felvállalja a teljes felelősséget azzal, hogy a soradagolótól a cement silóig mindent maga gyárt le a gyáraiban. Így ELKON az egyetlen cég Törökországban és egyike a legnagyobbaknak világszerte, akik ilyen elveket vallva gyártanak.

Fényezés és Galvanizálás

A korrózió elleni védelem érdekében a speciális formával és szerszámokkal legyártott részegységek galvanizálásra és lefestésre kerülnek. Az Európában opcionálisnak kikiáltott eljárások az ELKON által standard kategóriaként vannak biztosítva. Például a vízmérlegek, az adalékanyag mérlegek, a padozatok, szerelő nyílások, korlátok, lépcsők és a szállítószalag vázrendszere standard kínálatban is galvanizáltak. ELKON a JOTUN márkájú epoxy alapozókat és fedőfestékeket használja fényezésre, melyek köztudottan nagy ellenállással bírnak a korrózióval szemben. A fényezést modern fényező kamrákban végezzük. Minden egyes ELKON gyáregységben kettő fényezőkabin található.

Beépített alkatrészek

ELKON két párhozamos úton éri el a betonkeverő gép gyártásában kialakított elveinek megfelelő eredményeket.
1. Gyártási kultúra magas minősége.
2. Megbízható, megfelelő és kiváló minőségű alkatrészek kiválasztása.

ELKON gondosan megtervezett, nagy kapacitású, megbízható és széles körű garanciával rendelkező alkatrészeket használ fel a betonkeverő gépeibe való beépítésre.
A teljesség igénye nélkül csak néhány az ELKON által gyártott betonkeverő gépekhez felhasznált alkatrészek közül: Brevini (Olaszország), WAM (Olaszország), FARBO (Olaszország), Duplomatic (Olaszország), Pirelli (Olaszország), Siemens (Németország), Beckhoff (Németország), Lincoln (Németország), Beka.Max (Németország), Telemecanique (Franciaország), Hertz (Németország), Jotun (Norvégia) stb.

Automatika rendszer és irányító panel
A magas minőségű beton előállításához feltétlenül szükséges a megbízható vezérlő- és a pontos mérőrendszer.

Az ELKON betonkeverő gépek vezérlési rendszerei a SIEMENS PLC (programozható logikai vezérlő) és SIEMENS TOUCH érintés vezérelt vezérlő panel beépítésével készülnek. Amíg a magas érzékenységű SIEMENS PLC vezérlő végrehajtja a folyamatos és gyors megbízhatóságot igénylő feladatokat, addig a SIEMENS TOUCH kezelőpanel a különböző rendelkezésre álló beállítási lehetőségek segítségével könnyíti meg a rendszer közvetlen programozását. Továbbá a SIEMENS TOUCH panel interfésze segítségével a teljes termelési folyamat nyomon követhető.

A számítógép vezérlő rendszer magába foglalja a PC-t, a beton készítéshez szükséges gyártóprogramot, a printert és a szünetmentes tápegységet.

Ha szüksége , akkor az ELKON szakemberei az Interneten keresztül kapcsolódhatnak a vezérlő rendszerhez és elvégezhetik a szükséges változtatásokat és orvosolhatják a hibákat. A szoftver , a vezérlőrendszer és minden kapcsolódó dokumentáció magyar fordítása hozzáférhető.

Megfelelőségi bizonyítványok

A betonkeverő gép gyártók számának növekedése versenyhelyzetet idézett elő a piacon. Az árfekvést előtérbe helyező gyártók megpróbálják a szabványosítás elkerülését a gyártás során. Más szóval tervezéskor nem veszik figyelembe a dolgozók biztonsági vagy a gépek karbantartási és javítási lehetőségeinek a biztosítására vonatkozó előírásokat. Sajnos költségkímélési célból ezen előírások betartásának hiánya elég elterjedt lett a betonkeverő gyártók körében. Az ELKON betonkeverő gépeinél ellenben gondosan ügyelünk minden vonatkozó CE és GOST-R előírás betartására.